Mirjam Hermans – logopedist en kindercoach

De combinatie van het werken als kindercoach en logopedist zie ik als een waardevolle aanvulling in mijn werk. Hierdoor heb ik de mogelijkheid en ervaring om het kind vanuit een breed perspectief te kunnen begeleiden.
Het samenwerken met ouders vind ik daarbij  belangrijk en waardevol, om samen tot een goede begeleiding van het kind te komen.
Het werken met kinderen geeft mij plezier en voldoening, vanwege het spontane en ongedwongen karakter van kinderen. Het aanpassen aan de beleefwereld van het kind vind ik daarbij een mooie en leuke uitdaging; ik kan ‘kind met het kind zijn’. 

Als logopedist werk ik veel met kinderen met taalontwikkelingsstoornissen, waarbij visuele ondersteuning (plaatjes/afbeeldingen) een belangrijk hulpmiddel is om de boodschap beter te begrijpen.
Dit is iets wat ik ook veel in de kindercoaching toepas en onder andere voor beelddenkers een prettige manier van werken is (ook voor hooggevoelige kinderen kan dit een fijne werkwijze zijn).

De opleiding tot Kindercoach heb ik met veel plezier gevolgd bij BGL & Partners.
Via cursussen en workshops blijf ik mij continue ontwikkelen om de kinderen zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Naast de begeleiding van kinderen en hun ouders, verzorg ik ook workshops over diverse onderwerpen/hulpvragen.


De naam Vlinderpracht

Een vlinder, een mooi, sierlijk en kleurrijk insect.
Er zijn vele soorten vlinders met veel variaties in kleur, grootte, vorm en patronen.
Een echte vlinderpracht!

De groei van de rups tot vlinder…
Volledig op eigen kracht zal de rups zijn avontuur van groeien en ontwikkelen aangaan.
De rups heeft zijn kwaliteiten en talenten om zijn eigen cocon te bouwen, zich hierin ‘af te kunnen sluiten’ en zich te kunnen richten op zijn metamorfose. De rups gebruikt zijn eigen mogelijkheden om zich te ontwikkelen en ontplooien tot een mooie, prachtige en wonderschone vlinder.
Een prachtige vlinder die rondvliegt naar verschillende plekken; sierlijk, kleurrijk, vrolijk en enthousiast. Een vlinder die vele bloemen bezoekt en daar weer belangrijke taken in de natuur mee verricht. Een vlinder die door iedereen gewaardeerd en bewonderd wordt!
Zo’n mooie en bijzondere ontwikkeling wens ik alle kinderen toe. Om zich net als de rups te kunnen ontwikkelen tot een prachtige vlinder.
Dat alle kinderen mooie, prachtige, sierlijke, kleurrijke, vrolijke en enthousiaste mensen mogen worden!

Wees niet bang, verandering is geweldig, zei de vlinder


Lees verder