ervaringen logopedische coaching

Logopedisch coachingstrajecten – kinderen
  • “Onze zoon wilde veel tegelijk vertellen, maar deed dit vaak slecht begrijpbaar voor zijn omgeving. Hij gebruikte kromme zinnen en vertelde in een onlogische volgorde, waarbij hij delen van het verhaal wegliet en de ander er dus niets van begreep. Bij jou heeft hij geleerd hoe hij zijn gedachten beter kan verwoorden, waardoor de ander hem ook beter begrijpt.”
  • “Onze dochter durfde niet te spreken op school. Dankzij jouw rustige en lieve begeleiding heeft zij vertrouwen opgebouwd en langzamerhand durfde ze steeds iets meer te spreken op school. We zijn zo blij dat ze hierin weer wat zelfvertrouwen heeft kunnen opbouwen.”
  • “Onze zoon ging graag naar jou toe en heeft bij jou geleerd hoe hij duidelijker kan spreken, waardoor hij voor zijn omgeving nu beter verstaanbaar is. Dit geeft ons vertrouwen in zijn start in groep 3, waar hij gaat leren lezen en schrijven en dus de woorden ook goed moet uitspreken.”

Review van een logopedisch coachingstraject – volwassenen

“Voor mijn werk moest ik gaan spreken voor een groep en ik hoorde mijzelf terug van een geluidsopname. Toen werd ik  mij ervan bewust dat ik de woorden niet goed uitspreek en ook vaak de laatste letter ‘inslik’. 
Ik vertelde Mirjam hierover en zij zei dat ik wel een afspraak kon maken bij haar.
Ik was verbaasd omdat ik altijd dacht dit meer voor kinderen was.
Maar niets is minder waar, als ik had geweten dat het mij zoveel zou brengen had ik al veel eerder een afspraak gemaakt.

Mirjam heeft mij op een zeer prettige manier bewust gemaakt van mijn mondmotoriek en hoe ik mijn  spieren moet aanspannen of ontspannen om de klanken van de letters beter te laten klinken. Dit bleek nog niet zo gemakkelijk om mijn oude gewoonten de doorbreken, maar ik kreeg praktische oefeningen mee naar huis en ik merk dat het nog steeds verbetert.
Niet alleen is mijn uitspraak verbeterd, ik heb hierdoor ook veel meer zelfvertrouwen gekregen om in het openbaar te spreken.
Voor mij waren deze lessen zeer waardevol.”

Carolien

ervaringen logopedische coaching


Lees verder