Mirjam Hermans kindercoach logopedist

Mirjam Hermans logopedist en (kinder)coach

De combinatie van het werken als kindercoach en logopedist zie ik als een waardevolle aanvulling in mijn werk. Hierdoor heb ik de mogelijkheid en ervaring om het kind vanuit een breed perspectief te kunnen begeleiden.
Het samenwerken met ouders vind ik daarbij  belangrijk en waardevol, om samen tot een goede begeleiding van het kind te komen.
Het werken met kinderen geeft mij plezier en voldoening, vanwege het spontane en ongedwongen karakter van kinderen. Het aanpassen aan de beleefwereld van het kind vind ik daarbij een mooie en leuke uitdaging; ik kan ‘kind met het kind zijn’. 

Bij de logopedische coaching kan ik zowel mijn logopedische kennis en ervaring als ook mijn coachingservaring goed combineren, waardoor we samen naar je hulpvraag kijken en onderzoeken en oefenen wat hierbij helpend voor jou is.


Werkervaring

Sinds 2008 heb ik enkele jaren als logopedist in verschillende logopediepraktijken gewerkt, waar ik zowel kinderen als volwassen heb begeleid op het gebied van persoonlijke communicatie, stem, spraak, taal, ademhaling en eten/drinken.
In  2016 heb ik de overstap gemaakt naar het werken als logopedist op de vroegbehandeling, een communicatiegroep voor peuters/kleuters met taalontwikkelingsstoornissen (TOS).
Tevens ben ik in 2016, na een jaar opleiding tot kindercoach bij BGL & Partners, mijn eigen kindercoachpraktijk gestart:
Kindercoaching Vlinderpracht
Gaandeweg merkte ik dat ik naast de kindercoaching ook regelmatig te maken kreeg met het begeleiden van de ouders rondom de hulpvraag van hun kind (ouderbegeleiding). Tevens kreeg ik ook vaker een verzoek tot logopedische coaching op het gebied van persoonlijke communicatie.
Dit is de reden dat ik eind 2020 de praktijknaam heb aangepast aan de verschillende doelgroepen en hulpvragen waar ik mee te maken krijg:
Vlinderpracht Coaching – Praktijk voor kindercoaching, ouderbegeleiding en logopedische coaching


Opleidingen/diploma’s
Nascholingscursussen
 • communicatieve taaltherapie
 • fonologische stoornissen
 • stotteren
 • Logopedie en Downsyndroom
 • Nederlands met Gebaren (NmG) en Nederlandse GebarenTaal (NGT-basis)
 • coachende vaardigheden
 • interactieve coachende begeleiding
 • samenwerking met ouders
 • progressiegericht werken / mindset
 • sensorische informatieverwerking – Anders Kijken naar Kinderen
 • Freriks Methode (‘Kom in je kracht’) – methode voor bewustwording en zelfontwikkeling
 • Introductiecursus Floor Play
               

Via cursussen en workshops blijf ik mij continue ontwikkelen om een zo optimaal mogelijke begeleiding te kunnen bieden.

Mirjam Hermans kindercoach logopedist


Lees verder